Vepřová panenka s dijonskou omáčkou, granátovým jablkem a citrusovým celerem

Příprava

Panenka se očistí a nakrájí na větší plátky. Každou stranu osolte, osmažte a udržujte v teple. Na stejné pánvi osmahněte česnek, slaninu lardo a šalotku, přidejte papriku, hořčici a vývar. Zredukujte na požadovanou konzistenci. Přidejte smetanu a pokračujte v zahušťování. Do omáčky přidejte maso, nakrájenou šalvěj a tymián a dochuťte černým pepřem a chilli.
Celer nakrájejte na malé kostičky, osmahněte na másle nebo oleji, přidejte pomerančovou šťávu a zahřívejte, dokud celer nezměkne, pak ho rozmačkejte. Dochuťte limetkou, javorovým sirupem a solí. Ozdobte granátovým jablkem. Podáváme s masem.

zpět na seznam