Vepřové Kotlety Zapečené S Květákem

Střední
Střední
Průměrný

Příprava

Vepřové kotlety vykostíme a maso odblaníme. Odřezky a kosti dáme bokem, zvlášť je zabalíme do sáčku nebo fólie. Vykostěné kotlety nakrájíme na plátky o tloušťce asi jednoho palce. Připravíme si bešamelovou omáčku. Máslo necháme v rendlíku rozpustit a rozpálit, přisypeme mouku, zamícháme a pomalu zalijeme mlékem a rozmícháme do hladka, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového ořechu. Plátky masa osolíme, opepříme a na malém množství rozžhaveného oleje necháme zatáhnout. Odložíme bokem. Květák rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme okapat, a rozložíme na plátky masa. Do vlažné omáčky přimícháme jeden žloutek, trochu smetany ke šlehání a rovnoměrně naneseme na maso. Vrch posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě na teplotě 180 stupňů asi 6-8 minut, než maso získá zlatočervenou barvu.

zpět na seznam