Vepřové Medailonky Se Žampiony A Rajčátky Gratinované Balkánským Sýrem A Slaninou

Světlý
Střední
Průměrný

Příprava

Vepřové medailonky naklepeme, osolíme, opepříme a dáme smažit na pánev s olejem (ze začátku medailonky pustí vodu, lepší je z pánve jí slít a dát jen na olej, aby se dobře orestovaly). Když jsou medailonky propečené, vyjmeme je a vložíme do zapékací misky. Do výpeku na pánvi vložíme na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme, přidáme trochu sušeného česneku a tymiánu, zakápneme Worcesterem, sójovou omáčkou a podlijeme vodou.

Když jsou žampiony trochu změklé, vyjmeme je a poklademe s nimi medailonky v misce.

Na medailonky dáme i pokrájenou jarní cibulku, na to plátek balkánského sýra a plátek slaniny. Celé zalijeme výpekem a dáme asi na 20 minut zapékat do trouby při 200°C.

Brambory neloupeme, jen umyjeme a nakrájíme na měsíčky, dáme do keramické formy (nebo na plech), postříkáme olejem a posypeme kořením na americké brambory nebo grilovacím kořením. Pečeme je na 200 °C, průběžně promícháme, aby byly ze všech stran dobře opečené.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam