Vrstvený Dortík

Střední
Levný
Hodně

Příprava

Na krém: mléko a smetanu necháme projít varem. Ručním mixérem vyšleháme vajíčka s cukrem, vanilkovým cukrem a škrobem. Až se mléko začne pozvolna vařit, tak ho odstavíme z ohně a za stálého míchání žloutků velmi pomalu přilíváme horkou, smetanovo-mléčnou směs. K směsi přidáme šťávu a kůru z citrónu. Celou směs opět přelijeme do rendlíku a opět za stálého míchání povaříme, až nám vznikne hustý pudinkový krém. Necháme vychladnout.

Troubu předehřejeme na 175 stupňů (plynovou troubu na stupeň 4). Plech vyložíme pečícím papírem, položíme na něj jeden plát listového těsta, pak na něj položíme další pečící papír a vše přikryjeme dalším plechem. Takto pečeme těsto asi 20 minut. Když těsto vyndáme, tak v troubě ihned zvýšíme teplotu na 200 stupňů (plynovou troubu na stupeň 6). Z těsta sundáme vrchní plech a pečící papír, posypeme moučkovým cukrem a tentokrát už takto nepřikrytý ho vrátíme do rozehřáté trouby na 1-2 minuty. Dávejme pozor, aby se nám těsto nespálilo, pokud začne hnědnout, tak ho ihned vyndejme z trouby.

Vychlazené těsto společně s pečícím papírem dáme na vál. Když je těsto vlažné, tak z něj vykrojíme 8 stejně velkých kroužků.

Vyšleháme 2 dl smetany, a hotovou šlehačku vmícháme do citrónového krému. Krém naplníme do cukrářského sáčku a naplníme ním těsto. Zdobíme čerstvými malinami. Na vrch desertu můžeme připravit karamel z malinového sirupu, nebo ho můžeme posypat krystalovým cukrem a nechat zkaramelizovat

zpět na seznam