Zelí Se Smetanou A Čerstvou Cibulkou V Bramborovém Pyré

Střední
Levný
Průměrný

Příprava

Očistíme brambory, nakrájíme na kostky a vložíme do osolené vody. Zelí nakrájíme na proužky, podusíme v jemně osolené vodě a scedíme. Smícháme s jemně nakrájenou čerstvou cibulkou a společně podusíme ve smetaně a masovém vývaru několik minut, osolíme, opepříme. Do rozšťouchaných brambor přidáme trošku másla, vmícháme vaječný žloutek a rozprostřeme do zapékací mísy tak, aby uprostřed zůstala prohlubeň. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a necháme péct do doby, než je povrch zlatavý. Během servírování doprostřed přidáme zelí se smetanou. Polejeme roztopeným máslem.

zpět na seznam