Rugelach

Příprava

Pomocí mixéru zpracujeme přírodní sýr, máslo a cukr. Přidáme mouku a špetku soli, vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na dva díly a vytvarujeme kotouče. Zabalíme do fólie a necháme v chladničce ideálně přes noc, nejméně však 1 hodinu.
Na náplň si v menším hrnci ohřejeme džem, aby byl lépe roztíratelný. Ve středně velké míse smícháme nadrobno nakrájené pekanové ořechy, čokoládu, rozinky a cukr. Až bude těsto odpočaté, vyjmeme ho z chladničky a necháme povolit cca 10 minut. Na pomoučněném válu rozválíme dva kotouče o průměru zhruba 30 cm. Potřeme 3-3 lžícemi džemu a umístíme na ně ořechovou směs. Zakryjeme pečicím papírem a směs trochu zploštíme, abychom snadno vytvořili roládu. Oba kotouče nakrájíme na 16 kusů. Rohlíčky rozmístíme na plech, potřeme směsí vejce a mléka a před pečením samotným dáme ještě na půl hodiny vychladit. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů asi 20-25 minut.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam