Kachní Prsa Se Sušenými Švestkami, Červeným Zelím A Cuketovou Pěnou

Střední
Střední
Průměrný

Příprava

Červené zelí pokrájené na nudličky orestujeme společně s nakrájenou červenou cibulí v zkaramelizovaném základu. Začneme cibulí, později přidáme i zelí. Osolíme, opepříme, ochutíme octem a červeným vínem, případně podlijeme trochou vody a dusíme doměkka pod pokličkou. Když změkne, přidáme pokrájené sušené švestky a dodusíme tak, aby zelí zůstalo mírně křupavé. Cuketu nakrájíme, osolíme, opepříme a spolu s tymiánem ji uvaříme doměkka v masovém vývaru. Slijeme a rozmixujeme dohladka. Smetanu ušleháme a smícháme s vychladlou cuketovou směsí. Před podáváním uchováváme v lednici. Kachní prsa osolíme, opepříme a v horké pánvi necháme vytvořit krustu. V troubě roplálené na 160 stupňů pečeme dorůžova 5-7 minut.

zpět na seznam