Penne Se Zeleninovou Omáčkou A Bazalkou

Světlý
Střední
Hodně

Příprava

Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci se slanou vodou. Na pánvičku nalijeme 2 lžíce olivového oleje a zesklovatíme cibuli, nakrájenou na tenké plátky. Následně přidáme celý stroužek česneku. Necháme ho několik minut, dokud se nezbarví. Pak ho vytáhneme. Přidáme veškerou zeleninu, nakrájenou najemno. Napřed mrkev, potom papriku, cuketu, lilek a několik lístků bazalky. Nakonec přidáme rajčata nakrájená na kostičky a zbytek bazalky. Směs vaříme zhruba 15 min. Uvařené těstoviny vyjmeme z vody a přidáme na pánvičku k zeleninové omáčce. Přilijeme trochu vody, ve kterých se uvařily těstoviny, osolíme a opepříme. Necháme několik min vařit, odstavíme a přidáme strouhané pecorino. Podáváme teplé.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam