Salát z lilku s jogurtem, petrželkou a čili olejem

Příprava

Lilek nakrájejte na 3 cm kostičky, vložte na plech vyložený fólií. Osolte 3 lžícemi soli a nechejte hodinu odpočinout. Lilek opláchněte, vymačkejte a důkladně osušte papírovou utěrkou. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nakrájený lilek. V případě potřeby přilejte další olej. Tolik lilku nejde osmažit najednou, a proto ho smažíme po částech. Dejte do misky a nechte vychladnout. Turecký nebo řecký jogurt smíchejte se solí a rozdrceným česnekem. Pokud nemáte doma jogurt tureckého nebo řeckého typu, nechte z obyčejného jogurtu odtéci tekutinu přes jemný cedník. Těsně před podáváním smíchejte jogurt se smaženým lilkem, jinak zhnědne. Vrch misky posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.

zpět na seznam