Banánový chlebíček

Příprava

Smícháme suché přísady (mouku, sůl, prášek do pečiva, jedlou sodu) a dáme stranou. Předehřejeme troubu na 180 stupňů, připravíme si přepuštěné máslo. Opražíme lískové ořechy na suché pánvi.
V mixéru vyšleháme cukr s vejci, přidáme rozpuštěné máslo a vanilku, dobře promícháme, nakonec přidáme na kousky nakrájené měkké máslo. Přidáme oloupané banány a mícháme, dokud se nám hmota nespojí.
Postupně po malých dávkách vmícháme připravenou mouku. Jako poslední zapracujeme nasekané a opečené oříšky a kousky čokolády.“
Těsto vložíme do formy ( 25 cm ), která je vyložená pečícím papírem. Rovnoměrně rozprostřeme (těsto bude vysoké). Pečeme 20 minut, dokud není trochu zbarvené a okraje jsou mírně nafouklé – těsto může být ve středu trochu měkčí, ale ne syrové. Po 10 minutách po vytažení z trouby oddělíme podél formy nožem a necháme úplně vychladnout. Podáváme nakrájené na plátky.

 

Recept se může lišit od televizního vysílání.

zpět na seznam