Bigos bez masa

Příprava

Sušené houby namočte do jednoho litru horké vody alespoň na hodinu. Scedíme a nakrájí na plátky. Vodu od hub využijeme při vaření. Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a osmažíme je do zlatova. Vyjmeme a dáme stranou. Přidejte kapustu a vařte, dokud mírně nepovolí, přidejte zelí. Dochutíme solí, pepřem, kmínem, bobkovým listem. Vařte několik minut, přidejte vodu, ve které byly namočené houby a zeleninový vývaru (nebo vodu), abyste měli zakrytou polovinu zelí. Přidejte nakrájené švestky a dochuťte trochou třtinového cukru. Pečeme v troubě při 140 °C, zakryté cca 1,5 hodiny (ale můžeme i přes noc do 100 °C). Houby osmažíme na pánvi a před podáním přidáme do bigosu.

zpět na seznam