Carpaccio z pečené červené řepy s grilovaným kozím sýrem a křepelčími prsíčky

Příprava

Carpaccio z červené řepy: řepu nakrájejte na tenké plátky. V malém hrnci připravte zálivku: do 2 lžic bezinkové šťávy přidejte 1 lžíci balzamikového octa, 2 lžíce olivového oleje a trochu soli a většinu z ní nalijte na plátky řepy, které pak promíchejte – a pokud máte čas, můžete je nechat přes noc marinovat v lednici.

Marináda na křepelky: Do trochy hořčice přidáme sůl a olivový olej, pokapeme citronovou šťávou a posypeme nasekanou petrželkou. Smíchejte a potřete jí kousky křepelek, poté marinované křepelky ogrilujte.
Opečte vlašské ořechy, a když jsou opečené, nasekejte je.

Do zálivky přidáme trochu hořčice se semínky, hojně pokapeme olivovým olejem.

Grilovaný sýr: kulatý sýr camembert rozkrojíme na polovinu a na pánvi na mírném ohni opečeme (nebo ogrilujeme) jako dva šálky z obou stran, dokud není střed měkký.

Salát z rukoly pokapejte zálivkou, vmíchejte tenké snítky máty a nasekané chilli papričky a dobře promíchejte.

Servírování: na talíř položte plátky červené řepy, navrch salát a pak maso (vegetariánská verze: místo masa sýr), posypte vlašskými ořechy. Maso mírně osolte, křepelčí vejce rozkrojte napůl a položte na talíř, poté pokapejte bezinkovou omáčkou.

zpět na seznam