Čokoládové suflé

Příprava

V míse vymícháme cukr se 2 žloutky. Když jsou žloutky vymíchané, tak přidáme 2-3 dcl mléka. Nastrouháme trochu citrónové kůry a trochu pomerančové kůry, přidáme podle chuti, kdo nemá rád citrusy, tak klidně může vynechat. Sušené ovoce nakrájíme a přidáme do žloutkové masy. Koláče nakrájíme na menší části a namočíme do masy, počkáme, než nasáknou do sebe chutě. V jiné misce vyšleháme z bílků sníh, pak opatrně, pomalu vmícháme do hotové masy, společně se sněhem přidáváme i jahodovou marmeládu.
Masu nalijeme do hrnku, vykrojovátek nebo suflé forem a poté pečeme na horkovzdušném módu při teplotě 175 stupňů. Když se nám těsto zvedne a udělá se křupavá kůrka na povrchu, tak je suflé hotové.

zpět na seznam