Související program:
Od Farmára Na Tanier S Gabom Kocákom
1. Sezóna 1. část
Příprava
Smíchejte vodu a mouku a nechte 20 minut odpočívat. Jehněčí maso vykostěte a nakrájejte na větší kusy, na pánvi rozehřejeme sádlo a maso na něm opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli a společně podusíme. Přidáme vodu, papriku, rozmarýn, tymián a sůl.
Oloupeme brambory a uvaříme je. Do mouky a vody přidáme droždí a prohněteme. Po ztuhnutí vytvarujeme a osmažíme na kachním tuku. Lesní ovoce marinujeme s trochou octa, cukru a limetky. Když je jehněčí maso měkké, nakrájíme ho na malé kousky, přidáme zatat a nasekanou pažitku. Maso podáváme s vývarem z plamene, přidáme cibuli a omáčku. Podávejte s nakládanými brusinkami, kořením tajine, pistáciemi, bylinkami a kousky ovčího sýra.