Gruzínský zeleninový krém s ořechy a česnekem

Příprava

Připravíme si špenát (silnější stonky odstraníme) a velmi důkladně ho opláchneme. Oblanšírujeme ho na dvakrát v horké, osolené vodě. Necháme vychladnout a dobře osušíme. Do mixéru dáme mleté vlašské ořechy, česnek, tahini, koření a nasekaný koriandr (nebo petrželku). Připravíme si krém. Cílem je mírně hustý, ale jemný krém, jehož strukturu můžeme upravit přidáním mletých vlašských ořechů nebo tahini. Podáváme v malých miskách a nahoře zdobíme granátovým jablkem. Stejným způsobem můžeme použít i jinou zeleninu, např. dýně, sladké brambory, řepu, dušený pórek. Můžete také použít listy, které zbyly od zeleniny (např. od řepy nebo ředkviček). Podáváme s pita chlebem.

 

zpět na seznam