Jehněčí guláš s noky a vepřová játra s citronem a bílým vínem se zeleninovým kuskusem

Příprava

Na tuku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, papriku, rajčata a drcený česnek. Posypeme mletou paprikou, přidáme kousky jehněčího masa a zalijeme trochou vody. Osolíme a ochutíme mletým kmínem. Vaříme doměkka. Mouku smícháme se dvěma vejci, solí a vlažnou vodou. Poté nalijeme do vroucí vody. Přecedíme, necháme vychladnout.

Na troše olivového oleje osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme jehněčí játra, nakrájená na proužky, ochutíme mletým pepřem, mletým římským kmínem a drceným česnekem. Po opečení přilijeme bílé víno. Přidáme nasekanou petrželku a dochutíme citronovou šťávou a solí. Nakrájenou kořenovou zeleninu upečeme v troubě dokřupava. Poté smícháme s jemně napařeným kuskusem, přelitým vřící vodou. Osolíme, opepříme a přilijeme olivový olej.

zpět na seznam