Kakaový koláč

Příprava

Do tortovej formy vložte papier na pečenie a steny vymastite. Rúru predhrejte na 150 °C.

Vyšľahajte bielky so štipkou soli a za stáleho miešania pridajte cukor. Miešajte ďalších 5 minút a potom vlejte žĺtky. Primiešajte prášok do pečiva, potom preosejte múku a kakaový prášok. Jemne zapracujte, kým sa neuvoľnia hrudky. Pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C asi 20 minút, potom rozrežeme na tri pláty a potrieme malinovým džemom.

Krém:
Rozpustite 200 g belgickej mliečnej čokolády a zmiešajte ju s 2 baleniami 250 g mascarpone. Naplňte ho do cukrárenského vrecka a pritlačte na cesto. Ozdobte malinami alebo bobuľovým ovocom.

Recept se může lišit od televizního vysílání.

zpět na seznam