Knedlíky s tvarohem

Příprava

Knedlíky: Tvaroh dáme do mísy, oddělíme vejce a žloutky s máslem vmícháme do tvarohu a zároveň je rozšleháme. Přidáme trochu soli a cukr krupici.
Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej vmícháme do tvarohové směsi. Vložte do lednice alespoň na hodinu nebo přes noc. Přiveďte k varu velký hrnec s vodou. Když se vaří, přidejte sůl. Vytvarujte knedlíky a vařte je ve vroucí vodě. Jakmile vystoupí na povrch vody, vařte je ještě 2 minuty a jsou hotové. Vyplatí se rozříznout knedlík napůl, abyste zjistili, zda je uvařený.

Drobenka: na pánvi rozpusťte máslo. Když se začne rozpouštět, přidejte strouhanku a za občasného míchání ji osmahněte.
Hotové knedlíky posypeme strouhankou. Zakysanou smetanu smíchejte s moučkovým cukrem a podávejte s marmeládou. Na stůl můžete dát ještě trochu moučkového cukru, aby si každý mohl knedlíky posypat podle své chuti.

zpět na seznam