Křehká vánočka

Příprava

Ingredience o pokojové teplotě dáme do hnětače a hněteme asi 15 minut, až bude těsto hladké a bude se oddělovat od stěn mísy.
Zakryjeme a necháme kynout 30-35 minut při pokojové teplotě.
Na pomoučené ploše těsto lehce vyválíme a rozdělíme na stejně velké kusy, podle toho z kolika kusů budeme plést.
Z těsta vytvaruje bulky a zakryté necháme opět odpočívat dalších 10 – 15 minut.
Z bulek vyválíme stejně dlouhé části a začínáme plést.”
Vánočku potřeme rozšlehaným vejcem a necháme 30 – 40 minut odpočinout. Během této doby si předehřejeme troubu na 200 stupňů.
Vánočku opět potřeme vejcem a vložíme do horké trouby. Po 10 minutách snížíme teplotu na 180 stupňů a pečeme celkem 40 minut. Před krájením necháme vánočku vychladnout.

zpět na seznam

Nastavení cookies