Masové karbanátky a marinovaná žebírka

Příprava

Suroviny: Maso potřete bylinkovou směsí, poté hořčicí, posypte oloupanými stroužky česneku a kousky čerstvého rozmarýnu, případně bobkovým listem – nejlépe den před přípravou. Přes pánev položíme dvojitou vrstvu alobalu, na dno pánve nalijeme deci nebo dvě růžového, či bílého vína. Pečte při 80 °C nejméně 12 hodin.

Masové kuličky: Utřete černý pepř, česnek, sůl a 1 lžíci koncentrovaných rajčat.
Posypeme tymiánem a nasekanou šalvějí. Po přidání všech přísadl maso důkladně prohněťte a vytvarujte z něj kuličky.
Na másle osmahneme celé lístky šalvěje – ty pak odložíme stranou, abychom je mohli použít jako ozdobu při podávání. Do másla přidáme trochu oleje a kuličky v něm osmažíme – na závěr přidáme ještě trochu másla a osolíme.

Majonéza: do velké porce hořčice přidáme trochu soli, cukru a čerstvě mletého černého pepře. Přidáme 1 žloutek a 2-3 dl oleje a promícháme dřevěnou lžící. Postupně za stálého míchání přidáme ještě trochu oleje, nastrouhaný křen a nastrouhanou červenou řepu.

Vinná omáčka: hořčice, červená paprika, sůl, mletý černý pepř se smíchají dohromady – měla by vzniknout konzistence podobná pastě.

Při podávání potřete talíř omáčkou, přidejte masové kuličky a navrch ozdobte lístky šalvěje.

zpět na seznam