Masové kuličky ze zeleného kari se zeleninou a chlebem naan

Příprava

Mleté maso důkladně smícháme s jemně nakrájenou cibulí, solí a pepřem. Ze směsi tvarujeme knedlíky. Opečeme je na troše oleje a odložíme. Nakrájíme zázvor, jarní cibulku, chilli papričku, citronovou trávu, petrželku, mátu a 2 balení čerstvého koriandru a smícháme se solí a pepřem. Nasekanou směs začneme smažit na oleji. Přidáme rybí omáčku, vývar, kokosové mléko a přivedeme k varu. Vložíme smažené masové kuličky a několik minut povaříme. Droždí rozdrobíme, přidáme cukr a trochu vlažné vody. Vše smícháme s moukou, jogurtem, práškem do pečiva, olejem a solí. Z těsta připravíme tenké placky, které upečeme na suché pánvi. Papriku, cuketu a lilek nakrájíme na tenké plátky a smažíme je na troše oleje.

 

zpět na seznam