Meruňkové knedlíky

Příprava

V míse smícháme ingredience na těsto vařečkou nebo ručním mixérem – tvaroh, rozpuštěné máslo, žloutek, cukr, nastrouhanou citronovou kůru a sůl. Přidáme prosátou mouku a poté ručně vypracujeme těsto. Na pomoučeném válu vyválíme dva obdélníky o rozměrech 30×25 cm. Z obdélníku jsme vyřízli osm kousků. Do středu dáme nakrájenou a vypeckovanou meruňku. Okraje spojíme dohromady a vytvarujeme knedlík. Je možné je zmrazit na tácku, aby se nespojily, pak je můžeme zamrazit v sáčku. V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. Knedlíky vaříme asi 15 minut – když jsou hotové, vyplavou. Mezitím si přepustíme máslo. Přelijeme do malé misky.  Udržujeme v teple, aby máslo neztuhlo.Při podávání posypeme knedlíky nastrouhaným tvarohem s cukrem a přelejeme máslem.

zpět na seznam