Pajšl

Příprava

Srdce a plíčky jsou předvařené. Necháme je zchladit. Větší průdušky vyřízneme a vše nakrájíme na proužky. Na troše karamelizovaného cukru osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a nastrouhanou zeleninu. Přidáme nasekané kapari a okurku, posypeme paprikou a přilijeme trochu vývaru nebo vody. Přivedeme k varu a vyjmeme potřebné množství k prsům na smetaně. K větší části přidáme srdce a plíčky, a povaříme. Dochutíme hořčicí, citronovou šťávou a bílým vínem. Osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Pokud dusíme s jemnou zakysanou smetanou, tak můžeme přidat trochu mouky.

Žemle nakrájíme na kostičky a osmažíme. Vejce vyšleháme s 3 – 4 lžícemi vody a většinou tuku dohladka. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme. Přidáme petrželku. Pak vše rozšleháme, osolím, opepříme a přidáme tolik mouky, aby vznikla tvarovatelná hmota. Necháme odpočinout, potom vložíme do osolené vroucí vody a několik min povaříme.

 

 

 

 

 

 

zpět na seznam