Plněné papriky

Příprava

Mleté maso smícháme s vařenou rýží v poměru 1:3. Osolíme, přisypeme pepř a přidáme 1 vejce. Směsí plníme papriky. Celer a nakrájenou cibuli osmažíme na sádle. Přidáme koncentrát z rajčat. Osolíme a ochutíme cukrem a mletým pepřem. Přidáme celer a zalijeme rajčatovou šťávou a vodou. Plněnou papriku vaříme v této omáčce. Omáčku po uvaření procedíme, případně zahustíme natrhanou žemlí.

Na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a malé houby, nakrájené na kostičky. Osolíme, opepříme a smícháme s vejci a vařenou rýží. Vaříme ve vodě se solí a pepřem asi 10 min.

Na rozpuštěném másle osmažím trochu mouky, soli a pepře. Zalijeme bílým vínem, paprikovým vývarem a smetanou. Přivedeme k varu a přidáme čerstvý kopr.

zpět na seznam