Související program:
Róbert Bede Uvádí: Jiný Kraj, Jiná Chuť, Jiné Tradice
1. Sezóna 8. část
Příprava
Maso vložíme do hrnce a zalijeme ho dostatečným množstvím studené vody, aby dosahovala 2krát vyšše než maso.
Přiveďeme k varu a když se začne voda vařit, ihned stáhněme z ohně. Odstraníme vrstvu pěny. Od této chvíle vaříme jen na mírném ohni.
Po odstranění pěny osolíme a opepříme, přidáme polovinu červené cibule, očištěnou zeleninu a rozmarýn.
Přikryjeme, stáhneme teplotu a vaříme do měkka. Asi 3 hodiny. Doba se může lišit podle křehkosti masa.
Mezitím si připravíme smažené játrové knedlíčky.
Housky namočíme a pak vymačkám. Kuřecí játra naškrábeme na kaši. Rozmixujeme, přidáme sůl, pepř a nasekanou petrželku. Bílky osolíme, vyšleháme do pěny a opatrně vmícháme do směsi. Rozehřejeme tuk a pomocí lžíce nabíráme a tvarujeme do knedlíčků. Játrové knedlíčky osmažte do křupava. Po uvaření vyjmeme z hotové polévky zeleninu, pak maso a vývar přecedíme.
Talíře naplníme masem, zeleninou a játrovými knedlíčky a pak zalijeme polévkou.