Pomalu dušený kel/kapusta na česneku s chilli máslem

Příprava

Podáváme s topinkou a olivovým olejem

Kapustu umyjeme a nakrájíme. Nemusíme sušit, obsažená voda se odpaří. 4 dkg másla rozpustíme s olejem na pánvi, přidáme nakrájené stroužky česneku. Pomalu orestujeme, aby se česnek nespálil a nezhořkl. Poté vmíchejte lžičku harissy. Přidejte kapustu, trochu osolte, promíchejte a přikryjte. Nejvhodnější je dobrá litinová pánev, protože pára se v ní hezky kondenzuje, a tak se zelenina dusí ve vlastní šťávě, aniž bychom museli přidávat další vodu. Vaříme asi 40 minut pod pokličkou, občas zkontrolujeme, v případě potřeby můžeme přidat trochu vody. Je dobré, když se kapusta úplně rozvaří a je hezky měkká. Podáváme s osmaženým kouskem topinky.

zpět na seznam