Související program:

Z Farmy Až Na Stůl S Dórou Havasovou
1. Sezóna 1. část
Příprava
Kroupový salát: kroupy uvařte ve 2 až 3 násobném množství vroucí vody.
Celou mrkev předvařte v jablečném šťávě (protože je sladká, můžete šťávu naředit trochou vody). Přiveďte k varu, přidejte nakrájený zázvor a vařte 7 -8 minut tak, aby byl střed mrkve stále křupavý. Odstavte z ohně a slijte.
Rybu očistíme, nakrájíme na 4-5 cm plátky, lehce osolíme a opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Na dno pánve položte pečicí papír, potřete olejem, opečte ořechy a osmažte plátky ryby.
Vedle položte půlky meruňěk, jakmile zesklovatí, dejte je stranou.
Bylinková směs: nakrájejte zeleninu na středně velké kousky, nastrouhejte čerstvou citronovou kůru, přidejte lžíci chilli omáčky, 1 – 2 lžíce jader nebo olivového oleje a promíchejte.
Polovinu bylinkové pasty vmíchejte do hotového gersli a přidejte trochu nahrubo nasekaných opražených vlašských ořechů. Do druhé poloviny přidejte trochu citronové šťávy a pokrm ozdobte.
Podávání: Na gersli položte mrkev, plátky ryby, pastu, ořechy, trochu soli a broskve.