Shakshouka – středovýchodní pikantní lečo s vejci

Příprava

Na velkou pánev přidáme olivový olej, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Necháme zesklovatět a přidáme koření – koriandr, kmín, skořici, červenou papriku, kajenský pepř. Přidejte nakrájenou zelenou papriku a duste do měkka. Přidejte konzervovaná rajčata a čerstvá nakrájená rajčata. Pak vaříme na větším plamenu cca 15 minut, aby se omáčka zhoustla, ale šťávu nevyvaříme, nakonec přidáme nadrobno nasekanou petrželku a třtinový cukr. Dochutíme solí a pepřem. V leču vytvarujeme čtyři jamky, vyklepneme do nich vejce, a necháme vařit cca 10 minut, aby se bílek uvařil a žloutek zůstal tekutý. Při podávání posypeme čerstvou pažitkou a koriandrem a můžeme také nastrouhat kozí sýr nebo feta sýr. Podáváme s čerstvým chlebem nebo pita chlebem.

zpět na seznam