Související program:

Z Farmy Až Na Stůl S Dórou Havasovou
1. Sezóna 7. část
Příprava
Játra: Na velké pánvi rozehřejte máslo a olej. Očištěné, omyté a osušené plátky jater opečte v rozpálené směsi másla a oleje na pánvi, dokud uvnitř mírně nezrůžoví. Občas je obraťte a dávejte pozor, aby se nevysušila. Játra vyjměte, dejte stranou a po několika minutách je osolte a opepřete.
Omáčka: Na stejné pánvi osmahněte nahrubo nakrájenou cibuli do měkka a pak ji trochu osmahněte. Přidejte nahrubo nakrájenou kalifornskou papriku a na plátky nakrájený česnek a osmahněte do měkka. Přidejte bobkové listy a osolte. Po několika minutách přidejte nakrájená rajčata a ostatní koření (oregano, chilli, kmín). Přidejte trochu vody a přiveďte k varu. Nastrouhejte kůru z poloviny citronu a vymačkejte šťávu. Když se zredukuje na konzistenci džemu, vyjměte bobkové listy a rozmixujte (v samostatné nádobě ručním mixérem) dohladka. Vraťte do pánve a přidejte smetanu, promíchejte a jen spojte.
Přidejte připravená játra, promíchejte a spojte. Na závěr přidejte ještě trochu másla pro obohacení.
Salát: nakrájejte rajčata a posypte je nakrájeným sýrem, zakápněte olivovým olejem, lehce osolte a ozdobte petrželkou.