Tacos z květáku s avokádem a pikantní salsou

Příprava

Předehřejeme si troubu na 200 °C. Očištěný květák rozdělíme na růžičky o stejné velikosti. Větší kousky nakrájíme na polovinu. Přelijeme olivovým olejem, opepříme, osolíme a dáme na plech s pečícím papírem tak, aby uříznutá plocha květáku byla směrem dolů. Pečeme asi 20–25 minut, dokud nezměkne a nezhnědne.

Avokádo rozkrojíme na polovinu, vyndáme pecku, rozmačkáme a přidáme šťávu z limetek a citrónu, přidáme stroužek česneku a nakrájená rajčata s cibulkou. Osolíme a opepříme. 1 citronovou šťávu, 1 stroužek česneku, 1–1 malá nakrájená rajčata a cibuli. Přidejte sůl a pepř.

Do salsy nakrájíme cuketu na malé kostičky. Rajčata dáme spařit na 1 minutu do horké vody, pak je vyjmeme, oloupeme a lžící vydlabeme. Dužninu nakrájíme na malé kostičky, přidáme cibulku, česnek a očištěné a nakrájené čili papričky. Přidáme bylinky, zeleninu, citronovou šťávu a kůru. Osolíme, opepříme a přidáme špetku mletého římského kmínu. Avokádo rozkrojte na polovinu, odstraníme pecku a nakrájíme ho nadrobno a opatrně promícháme se salsou. Podáváme s tortillou. Pokud máte nezralé avokádo, vložte ho na jeden den do sáčku s banánem.

zpět na seznam

Nastavení cookies