Uzené vařené koleno

Příprava

Na malém množství tuku zkaramelizujeme cukr, a pak přidáme nakrájenou cibuli a umyté vymačkané zelí. Zamícháme a zalijeme bílým vínem. Osolíme a ochutíme jalovcem, mletým pepřem a bobkovým listem. Dusíme doměkka. Polovinu brambor uvaříme ve vývaru z kolena, a pak nastrouháme se zbývajícími syrovými bramborami. Smícháme s vejcem, trochou mouky, solí a pepřem. Ze směsi tvarujeme placičky a smažíme je na troše tuku dokřupava. Na troše tuku osmažíme nakrájenou jarní cibulku. Přidáme křen, hořčici, sůl a pepř. Směs přivedeme k varu a přidáme zakysanou smetanu a trochu šťávy. Vařené koleno vykostíme, nakrájíme na plátky, osmažíme a podáváme se zelím a placičkami.

zpět na seznam