Variace smažených ryb

Příprava

Pstruha naplníme nasekanou petrželkou a pokrájeným česnekem. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Potom opečeme na malém množství oleje. Břicho kapra nakrájíme na kostičky. Ochutíme pálivou paprikou, solí a pepřem, a pak posypeme moukou a strouhankou. Smažíme dokřupava v rozpáleném oleji. Asi 4 cibule rozkrájíme na kolečka, obalíme v mouce a kořenící směsi, a usmažíme dokřupava. Zbývající kapří filé nakrájíme na šířku dvou prstů. Osolíme a osmažíme na troše rozpáleného oleje. Na zbývajícím tuku osmažíme 3 nakrájené cibule, přisypeme trochu papriky. Přidáme i pálivou. Osolíme, a po několika minutách vaření přidáme rajčata. Zamícháme a podáváme se smaženým kaprem.

zpět na seznam