Související program:

Dóra Havasová: Moje Vysněná Cukrárna
2. Sezóna 6. část
Příprava
Šlehačku přivedeme k varu a přidáme rozdrcenou čokoládu a vše míchejte do hladka. Přidáme med a pomerančový likér a společně promícháme. Dáme stranou alespoň na půl hodiny, aby krém mírně ztuhl.
Ovesné vločky rozmixujeme v mixéru. Přidáme rýžovou mouku a sůl a rozmixujeme.
Na pánvi rozpustíme máslo, cukr, med a smetanu a přivedeme k varu. Přidáme vanilkový extrakt, odstavíme z ohně a přidáme směs mouky, necháme 15 minut odpočívat.
Lžící tvarujeme malé placičky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Mezi sušenkami necháme mezery, protože se roztáhnou. Vložíme do předehřáté trouby na 175 stupňů a pečeme 10 – 12 minut.
Sušenky necháme vychladnout na plechu, a spojíme je připraveným krémem. Před jídlem nechte odpočívat alespoň 1 hodinu.
Recept se může lišit od televizního vysílání.