Související program:

Tak Anebo Jinak
2. Sezóna 14. část
Příprava
Navážíme rýži, nasypeme do hrnce a přilejeme sklenici mléka. Vaříme na mírném ohni. Necháme vařit cca 1-2 minuty, pak vypneme sporák a hrnec přikryjeme poklicí. Po 5-10 minutách uvidíme, že zrna arboriové rýže absorbovaly veškeré mléko. Poté přilejeme další sklenici mléka, rýži zamícháme a dáme znovu vařit. Tento cyklus opakujeme ještě jednou nebo dvakrát, dokud není rýže úplně měkká. Nakonec přilejeme i smetanu.
Další smetanu vyšleháme na šlehačku, želatinu namočíme do trochy vody. 10 dkg malin vmícháme do mléčné rýže, nastrouháme do ní limetkovou kůru a vymačkáme šťávu, pak přidáme želatinu a šlehačku. Rýžový krém naskládáme na piškotové těsto, počkáme, až ztuhne, povrch dozdobíme čerstvými malinami a nakonec přelijeme dortovým želé.
(Foto: Katalin Sándor)