Související program:

Dóra Havasová: Moje Vysněná Cukrárna
2. Sezóna 16. část
Příprava
Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
Cukr smícháme s citronovou kůrou, dáme do mixéru, přidáme máslo a vyšleháme do pěny. Zapracujeme vejce a smícháme.
Mouka se smícháme s práškem do pečiva. Přidáváme do vyšlehané směsi střídavě se zakysanou smetanou. Zpracujeme.
Formu vyložíme pečícím papírem a lžící naneseme směs. Plátky jablka poklademe nahoru, přidáme máslo a med. Pečeme asi 50 minut, dokud nám med na jablkách nezkaramelizuje a koláč nebude upečený.
Podáváme posypané s dulce de leche: předehřejeme troubu na 220 stupňů. Kondenzované mléko dáme do ohnivzdorné nádoby, přidáme špetku soli a zakryjeme alobalem. Dáme do vodní lázně.
Dáme do horké trouby na 2 hodiny – mezitím občas zkontrolujeme, zda už nezhoustlo a nezměnilo se. Pokud je třeba, dolijeme vodu. Pokud má tmavou karamelovou barvu, vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Promícháme a nalijeme do vzduchotěsné nádoby. Uchováváme v chladničce.
Recept se může lišit od televizního vysílání.