Sladká palačinka Suzette

Příprava

Rozpustíme máslo na palačinkové těsto a nalijeme do nádoby. Nádobu postavíme stranou.
Do zchladlého másla přidáme vejce, cukr, sůl a mouku. Budeme šlehat do hladka, postupně přiléváme mléko. Pečeme obvyklým způsobem 3 až 4 palačinky na osobu.
Při přípravě pomerančového sirupu nastrouháme pomerančovou kůru. Kůru a cukr důkladně promícháme, aby cukr absorboval chuť a vlhkost pomerančové kůry.
Na velké pánvi rozpustíme máslo a zpěníme ho, přidáme pomerančový cukr a karamelizujeme do světle hnědé barvy. Stáhneme plamen a nalijeme do pánve pomerančový likér a pomerančovou šťávu. Vaříme cca 2 minuty a občas promícháme. Když máme sirup hotový, přidáme měsíčky pomeranče a přeložené palačinky. Otočíme je, aby se omáčka dostala všude, pak naaranžujeme na talíře a ihned podáváme.
Na každou porci můžeme přidat kopečkem vanilkové zmrzliny, nebo můžeme oflambovat. V tomto případě polijeme lžící pomerančového likéru a hned zapálíme.

zpět na seznam