Související program:

Dóra Havasová: Moje Vysněná Cukrárna
2. Sezóna 11. část
Příprava
Předehřejeme troubu na 175 stupňů. Připravíme si dvě dortové formy o průměru 20 cm.
Vejce vyšleháme v mixéru a postupně za stálého míchání přidáváme cukr. Mícháme 5-7 minut, dokud se hmota alespoň nezdvojnásobí. Zahřejeme máslo s mlékem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme vychladnout.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí a zapracujeme do vyšlehaných vajec. Pak přidáme rozpuštěné máslo s mlékem a vanilku. Těsto rozdělíme do dvou forem a pečeme 25 minut. Před vyndáním párátkem zkusíme, zda je těsto upečené. Vyndáme z formy a necháme vychladnout.
Karamelový krém – cukr dáme do velké pánve a necháme rozpouštět na střením plameni, nemícháme. Vaříme dokud se cukr nerozpustí a nemá zlatohnědou barvu. Nesmí se spálit. Sundáme ze sporáku, přidáme máslo a mícháme do hladka – v případě potřeby znovu zahřejeme. Za stálého míchání pomalu přidáme smetanu, sůl a promícháme. Plníme do předem vychlazených sklenic.
Recept se může lišit od televizního vysílání.