Související program:

Dóra Havasová: Moje Vysněná Cukrárna
2. Sezóna 11. část
Příprava
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Vezmeme dvě dortové formy o průměru 22 cm. Jemně mleté pistácie se smíchají s moukou a špetkou soli.
Bílky vyšleháme společně s cukrem do tuhého sněhu.
Vyšleháme žloutky se zbývajícím cukrem a pak jemně vmícháme sníh. Zapracujeme připravenou mouku – opět opatrně. Těsto rozdělíme na dvě části, dáme do připravených forem a pečeme v předehřáté troubě 20 minut.
Želatinu namočíme do studené vody. Sýr rozšleháme, pečlivě zamícháme želatinu, přidáme cukr, vanilku a citronovou kůru. Promícháme.
Vyšleháme šlehačku a spojíme se sýrem. Jednu lžíci sýrové hmoty smícháme se želatinou a.
Jeden z upečených pistáciových dortů potřeme malinovým džemem, rozetřeme až do krajů. Ohraničím ráfkem a přidáme sýrovým krémem. Je řada na další plát, který potřeme džemem jako předtím, a pak ho překryjeme druhou vyplněnou formou. Opatrně přeneseme do chladničky a před krájením nechte odpočívat alespoň 2 hodiny.
Recept se může lišit od televizního vysílání.